Rens og vask af topmadras

Vi kan tilbyde både rens og vask af din topmadras

De fleste topmadrasser har aftageligt betræk. Dette gør renholdelsesprocessen væsentligt nemmere og billigere. For som regel er det tilstrækkeligt at rengøre betrækket af topmadrassen. Langt hovedparten af topmadrasser skal vaskes og enkelte skal renses. Vore sæber til vask af topmadras har en desinficerende effekt. Det betyder, at husstøvmider elimineres selv ved vask på lave temperaturer. Vi benytter EU-Bomsten mærkede vaskemidler.

Vask af topmadras

Vask er mest effektiv til renholdelse af topmadasser. Vi har specialdesignede programmer til vask af din topmadras. Og vi gør meget ud af forbehandlingen af topmadrasserne med enzymbaserede pletfjerningsmidler. Der er ofte gamle pletter på, som ikke bare lige går af ved kun at vaske topmadrassen. Selvfølgelig kan man sige, at langt det vigtigste er, at topmadrassen bliver rengjort for sved og husstøvmider og på den måde er rene. Men der er også et estetisk velvære ved, at der ikke er pletter på.

Professionel vask eller rens af topmadras

Rens af topmadras

Nogle topmadrasser skal renses. Vi udfører også rensning af topmadras. Det er mere skånsomt end vask. Vi har renseprogrammer specielt beregnet til rens af topmadrasser. Sarte topmadrasser renses for bl.a. at undgå at topmadrassen krymper. Så rens af topmadras er i nogle tilfælde det rigtige valg – det fremgår som regel af rense/vaskeanvisningen – men ikke altid.

Kan man selv vaske topmadras?

Ja, man kan godt selv vaske topmadras. Det kræver bare en stor vaskemaskine. Der skal helst være noget luft i tromlen, så madrassen – altså topmadrasbetrækket – under vasken “falder ned” i tromlen og får noget mekanisk påvirkning. De fleste topmadrasser bør ikke vaskes særligt varmt. Ikke mere end 30 til 40 grader for at de ikke krymper. Og betrækket skal strækkes, inden det hænges til tørre. Nogle sider på nettet rådgiver til, at man kan tørretumble topmadrasser og vaske dem ved 60 grader. Det vil jeg i de fleste tilfælde ikke anbefale. Det kan føre til, at betrækket til topmadrassen krymper og er umuligt at få på selve madrassen igen.

Hvordan passer du ellers godt på din topmadras?

Det er altid en god idé at bruge en rullemadras til at beskytte din topmadras. Den er nemmere at aftage og at vaske. Generelt er det godt at udlufte og vente med at rede seng, så fugt får lov at fordampe. Støvsug gerne støvmiderne væk når du skifter sengetøj. Det er god ide at vende din topmadras hver 3. måned. Så undgår du, at topmadrassen bliver slidt og formet ujævnt.

Hvorfor er det godt at vaske topmadrassen?

Gennemsnitlig sveder vi en halv liter på en nat. Døde hårceller fra vores hud og hår ender også i madrassen. Det er guf for husstøvmider. Så rækkefølgen er følgende: Vask af sengetøj hver uge. Vask af rullemadras 2-4 gange årligt bl.a. afhængigt af hvor meget du sveder. Og vask eller rens af topmadras 1 gang årligt. Alt det er også med til at beskytte din madras, som er meget mere kompliceret at renholde.